Ingen uppdatering lör-sön

Vi har övernattning i stallet så kommer inte kunna blogga!
Ha det bra så länge :)

/Elin

Dagen + klubbtävling

Åkte till stallet idag runt halv två, städade lite, fanns inte så mycket att göra när Fanny dammsög och Maria torka :p
Maria hittade en död skogsmus i slasken - trevligt! Sen hitta Fanny musbajs i ett skåp - också trevligt!
Nog om det, sen byggde vi banan till hoppningen.

Idag klippte jag Pens man för första gången (alltså själv), det vart ganska bra bortsett från att den fortfarande är lite lång men kan klippa mer imorgon kanske ;)
Trodde Pen skulle vara seg under tävlingen men hon piggnade till när jag började hoppafram, är nöjd med reslutatet, hon var med på noterna och hade framåtbjudning.
Dock red jag lite halv slarvigt i omhoppningen, det kändes "flängigt". Plus att formen mellan hinderna kunde ha varit bättre.



/Elin

Tom i skallen



Har verkligen inget att blogga om just nu! Men i helgen ska jag rida eller på fredag och lördag men då får ni "dagens ridpass" inlägg, dock är jag på övernattning lör-sön.

/Elin


Onsdags träning.

Idag tränade vi öppna och sluta i alla gångarter.
Vi skulle göra en volt på första "hörnbokstaven" och sedan gå ut i antingen sluta eller öpnna. Efter ett tag tog vi bort volten och på slutet så red vi halva långsidan öppna/sluta och andra sluta/öppna.
Det var ganska krångligt att få till en hyfsad öppna och sluta, rider inte det så ofta men ska börja träna mer på det nu!
Pen var ganska mjuk men eftersom det är mycket ställa och böja så blir hon lite seg. Formen var dock där nästan hela tiden, äntligen finns den där!
Jag red för mycket på innertygeln så hon blev mer bara ställd i halsen och gick rakt fram med kroppen.

En bra övning men krånglig, det är långt kvar tills jag kan göra en bra öppna och sluta ;) Men kan väl göra en "nybörjar öppna/sluta".
Är nöjd med dagens träning! Galoppen ska tränas på, den var svårast.
Det är nästan så jag börjar tro att ett av mina mål för året kan bli uppfyllda! ^^



/Elin

Hiss!


Schockemöhle schabrak är väldigt snygga! Dock skulle jag inte köpa ett själv eftersom jag inte är hästägare ;)
Schabraket på bilden är bara ett exempel eftersom det finns fler fäger, men det där är också snyggt!

/Elin

Dagen

Precis som Elin skrev så har jag varit och hjälp till lite grann :) Var faktiskt väldigt roligt ;)
Har inget att skriva om just nu, plus att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om. Men ska somsagt till stallet imorn så då blir det lite bättre update från min sida. Känner mig väldigt oaktiv men ska försöka bättra mig ;)



/Sara

Önskebild?

Har ni någon/några speciella bilder ni skulle vilja se på bloggen?

/Elin

Dagen

Uppdateringen har väl inte varit den bästa idag men har inte haft en enda bloggidé eller jo jag hade men raderade inlägget, under dagen så har jag, Fanny och Sara spelat in en del på spanskafilmen. Sofie är sjuk så vi fick fråga Sara om hon ville ställa upp istället :)
Jag vet verkligen inte vad jag ska blogga om...ska iallafall rida imorgon - dressyrträning. Så imorgon får ni ett inlägg som har betydelse och är mer intressant än det här!


/Elin

12 timmar sen

Är lite drygt 12 timmar sen senaste inlägget ;) Har haft väldigt dåligt med blogg idéer...har det fortfarande.
Har varit med mina vänner idag så har inte riktigt velat uppdatera medans jag är med dom.
Jag har VERKLIGEN ingenting att skriva nu känner jag, kort sagt ett meningslöst inlägg.

Jag hoppas det är fint väder i helgen då vi ska ha övernattning så jag kan fota! Är lite sugen på det ;)


/Elin

Gissa namnet - avslutad!

Har en känsla av att ingen fler kommer att gissa men alla som gissade hade rätt! 4 stycken gissade.
Så här har ni länkarna!
Linnéa från sheisnea.blogg.se

Susanne från straningsdagbok.blogg.se

Amanda från equestrian.blogg.se

Michelle - hon hade tyvärr ingen blogg men roligt att du gissade ändå!

Grattis till er! Texas var det rätta svaret :)

/Elin


Bloggtips?

Nu kommer ni tro att jag härmar Dressyrmupparna menmen.
Jag skulle jättegärna bilja ha bloggtips nu, känner att jag vill ha nya bloggar att läsa. Är absulot inte trött på dom jag läser men vill gärna läsa fler! :)
Så har ni något bra bloggtips får ni gärna dela med er ;)



/Elin

Dagens ridning

Sista ridpasset med Blue för den här gången. Och det gick mycket bättre än dagarna innan :) Han tittade knappt på något och var mest koncentrerad på vad det var han skulle göra. Hittade på en liten övning som jag inte riktigt vet varför jag gjorde, men kom inte på något annat att göra. Har inte riktigt ork att förklara hur den gick utan det får vänta till på tisdag tror jag. Är ganska upptagen imorn så får se om jag hinner slänga in nått inlägg under dagen.
Men tillbaka till ämnet. Hade med mig en vattenflaska upp eftersom att det var så varmt och jag visste att jag skulle behöva dricka vatten efteråt. Och när jag dricker så står Blue bredvid och ser skeptiskt på flaskan, för då är den tydligen läskig? Han tittar på allt möjligt den där hästen men det är nästan pågrund av det som han är så söt ;) Haha nej jag bara skojade. Han är underbar på sitt eget lilla vis :) Är riktigt glad över att jag får rida honom då och då :)

/Sara

Nu blev det ingen bild men har ingen för tillfället och känns lite tråkigt att visa samma bild igen som jag nyss visat typ.

Helgen med Blue forts.

Lördagen var lika varm som dagen innan, och hästen var lika mysig och snäll :) Tränade mycket på övergångar mellan skritt-galopp och trav-galopp och tvärtom. Gick ganska bra hela tiden, han lyssnade bra när jag gjorde rätt, men om det inte hände något så var det jag som gjorde nått galet ;) Han är så välutbildad så att det bara behövs en liten vink för att han ska fatta galopp och den är annorlunda jämfört med de andra hästarna jag rider så det är lite svårt att få till det rätt, men för det mesta så går det bra. Försökte precis som innan att få honom i låg form och det gick faktiskt över förväntan. Han var jättefin och arbetade precis som han skulle :)



/Sara

Helgen med Blue

I helgen har jag fått tagit hand om Blue. Det har varit jättekul att få göra det och att kunna rida med alla :)
I fredags så följde Elin med mig till stallet, vilket ni redan vet eftersom att hon skrev det. Eftersom att det var första gången på länge som jag red Blue så gick det lite sisådär i början innan jag vande mig vid honom :) Han är jättehärlig att rida, dock lite tittig. Men måste säga att så snäll och otittig som han var denhär helgen har han aldrig varit någon gång förut när jag ridit honom. Inte hela ridpasset iallafall, förut tittade han i början och sen gick det över men nu tittade han inte alls på det sättet. Jag tränade på övergångar och att få honom i en låg form då han gärna vill gå lite högt ibland ;) Red inte så länge utan när han gick i bra form så travade jag av. Var väldigt varmt så kändes som om det var dags att byta långärmat mot kortärmat.
Har lite bilder från ridpasset men har inte laddat över dem på datorn än, men när de så småningom överförs så ska jag lägga upp några.
Tills dess blir det ännu en bild i repris.



/Sara

Torsdagen 21/4

Sista skoldagen innan lovet, och årliga maskeraden på skolan.. Är typ en tradition att på skärtorsdagen så klär alla ut sig och sen i slutet av dagen så har en jury bestämt vem som vinner vad. Är egentligen en ganska meningslös dag då vi inte gör någonting speciellt. Men sen på kvällen så var det ridning i Timrå som jag skrev lite om för ett tag sedan. Vi fick för en gångs skull vara i manege A, den som är stor. Oftast är det träningar den tiden på torsdagar men nu var det ingen så då fick vi vara där istället. Jag fick såklart Sarah igen, och det gick väl lite bättre i stora då hon hade lite mer utrymme att vara på. Hon är ganska 'vinglig' (kommer inte på någon bra beskriving/ rätt ord till vad jag menar) och då kändes det lättare när det inte var lika trångt. Hon var inte lika tittig som hon är i lilla men lite kollade hon ändå. Är rätt så nöjd med hur lektionen gick, vi hade inte någon specifik övning utan vi fick jobba med det vi själva ville. Jag red många volter och mjukgörande övningar, vilket i slutet resulterade i en avslappnad ponny. Att känna att lilla ponnyn var avslappnad och inte kollade på något gjorde mig lite förvånade, då hon inte är det så ofta, inte långa stunder i alla fall :)
Nästa vecka så har vi markarbete i lilla och det ska bli spännande att se vad som händer.

Liten notis bara så att ni vet vad jag menar i senare inlägg;
Jag kallar de olika manegerna för "lilla" och "stora" eftersom att det är enklare att förklara skillnaden på dem så.
Och Sarah kommer jag ibland kalla för lilla ponnyn, då hon för mig som är van vid större hästar är liten ;)

Bild i repris. Har ont om bilder på henne

/Sara

Tillbaka så länge den håller ;)

Nu är min dator troligtvis fixad, den fungerar nästan hela tiden men känns som om den håller på att ge upp. Det är ju trots allt ganska gammal ;)
Tänkte skriva lite om ridningen och hur det gick typ. Men allt kommer i separata inlägg så att det inte blir ett jättelångt inlägg som ingen orkar läsa.

/Sara

Större tecken på vår/sommar

Det är verkligen vår nu, ett stort tecken på det är att Pens sommarläpp är tillbaka och hennes näsborrar är större.
På sommaren har Pen alltid stor hängläpp och stora näsborrar, hennes hängläpp ser rätt rolig ut man kan ju nästan stoppa in knytnäven i munnen ;)



Ni ser ju på bilden, dock är den där hängläppen inte ens nära till storleken den har när det är riktig sommar, då är den ännu större haha. Näsborrarna som ni ser är ganska stora också, antar att det är för värmen och hon måste få in mer luft ;)

P.S. Jag ska bort under kvällen så min uppdateringen kommer ligga nere men Sara ska blogga tror jag.D.S

/Elin


Dagens ridpass

Var lika varmt att rida idag om inte varmare eftersom jag hade svalare kläder och ändå var det VARMT.
Tränade på att hålla formen i gångartern och ha det i övergångar. Gick ganska bra trots att Pen var spänd ibland, hon hörde Kexet gnägga och efter det blev hon tittig och spänd. Men fick henne att tänka på annat och då gick hon fint.
Har kommit på att jag har lättare att få form i galoppen när jag står i lättsits, vet inte varför men det är så. Fick lite form i galoppen när jag satt ner men det gick ännu bättre när jag inte satt ;)

Är nöjd idag, hon var hyfsat lydig och framåt för mina hjälper och var mjuk efter ett tag, när hon blir spänd så blir hon lite hård. Men hon hade ändå tuggat bra på bettet så helt fel gör jag nog inte. Jag hoppas att det fortsätter åt samma håll som nu så kanske jag kan nå upp till ett av mina mål i år!

Haha, gud va tjock hon ser ut på bilden! Ser nästan ut som om hon inte har någon hals.


/Elin

Snart stallet

Nu ska jag snart till Sara för att sedan åka vidare till stallet, Sara är så snäll så jag får skjuts av henne ;) Eller ja halva vägen men ändå.
Det verkar bli fint väder idag med - skönt! Nu slipper man alla vinterkläder som gör att man väger 10kg mer än vanligt haha.
Har inte funderat så mycket på vad jag ska träna på mer än formen och att få henne framåt. Jag har faktist börjat få till övergångar, iallafall från skritt till trav och ibland trav till galopp, hon behåller formen ganska bra iallafall från skritt till trav men till galoppen ska jag träna.
När Pen tar galopp så brukar hon ta ett skutt uppåt och ta upp huvudet, men har fått till en bra galoppfattning då hon hade ganska bra form och tog galoppen framåt istället för uppåt ;)



/Elin


Fail bild


(Bild från film)

Haha bjuder på den här extremt snygga bilden ;) Kom fel på hindret, jag tänkte att Pen skulle hoppa tidigt för det kändes som så men hon tog ett halvt språng till, så bra är jag på att stampa av hästar!
Nej, men ibland gör väl alla fel? :p Tur man har en snäll ponny.

/ Elin


Liten bildbomb

Fick "bara" 1 kommentar om bildbombs frågan men eftersom den personen ville ha det så är det klart att jag lägger upp en liten bildbomb!
Ni får 5 stycken bilder.




/Elin


Dagens ridpass

Idag red jag med mina vänner i det jättefina vädret!
Tränade mycket på formen, känner att jag måste få till den. Pen var ganska mjuk idag efter att jag värmt upp så det var inga större problem att få henne att tugga på bettet.
Sen var hon lite halv trög i början men eftersom hon går ute hela natten så är hon lite tröttare i början, blev piggare när hon fick hoppa 2 språng ;)

Är nöjd, känner att jag kan rida mycket mjukare nu för tiden även om jag har långt kvar på vägen. Men små framsteg är alltid bra!



/Elin

Pen idag

Medans Sara höll på med Blue gick jag ner för att hälsa på Pen en snabbis, tog några kort då så nu kan ni äntligen få se vårbilder och inte några vintriga eller höstiga bilder.
Bjuder på 2 bilder från idag!
Förresten så har Pen börjat gå ute hela natten nu! Då känns det verkligen som vår!


Tjockis ponny ;)

/Elin


Stallet 22/4

Följde med Sara idag och fotade när hon red. Tog med mig min egna kamera och fotade ganska många bilder.
Vill ni ha en liten bildbomb?

Det var vädligt skönt väder idag på stallet, solen sken hela tiden och det var varmt! Har nu lärt mig att inte ha på bländarskyddet när jag fotar hästar eftersom skärpan hamnar fel. Men som man säger så lär man sig av sina misstag ;)
Jag ger er en sneak peak på vad jag tog för bilder idag! Hästarna busade lite i hagen idag.


/Elin

Gissa namnet!



Ni ska få gissa namnet på den här hästen! Dom 5 första personerna som gissar rätt får en länkning!
Här är eran ledtråd, gör den ganska enkel!

Denna häst har samma namn som en stor delstat i södra USA, delstaten är "känd" för vilda western.

/Elin


Önskebild

Fanny (ni minns väl Fanny?) ville att jag skulle lägga upp en bild på Dessie och självklart kan jag göra det!
Hon är bortrest under helgen så jag får säga hej till Dessie från Fanny, även om inte hästar tänker så ;)

Blir en bild på både Dessie och Fanny - hade precis fått min kamera så bilden kanske inte är perfekt.


/Elin

Tillfälligt

Hejhej, som Elin skrev igår så är min dator trasig och jag kommer inte att kunna blogga så ofta på några dagar. Men ska försöka låna en dator och iallafall skriva något inlägg :) Just nu så har jag lånat mammas dator i väntan på att min brorsa ska kolla vad det är för fel på min egna.
Igår var det ju somsagt hoppträning, och det gick väl rätt så bra. Elin har redan skrivit vad vi gjorde men kan väl skriva lite om vem jag red och hur jag tyckte att det gick. Jag fick rida Monthy, som jag haft ganska länge nu och det är bara kul :) Jag tycker om honom och lär mig väldigt mycket av honom. Bild och info får jag skriva i ett annat inlägg :)

Ikväll är det ridning i Timrå igen, hoppas på att det går bra. ska se om jag kan få låna den här datorn senare ikväll när jag kommer hem. Men just nu kan jag inte skriva något mer, eller längre.

/Sara

Hiss!


Bild från Hööks.se

Dom här pannbanden är riktigt snygga tycker jag även om det är inte swarowski.
Man måste inte ha det bästa för att det ska bra ut eller? ;)
Jag har fått trevliga kommentarer om Pens strasspannband, så skulle kunna tänka mig att köpa ett sånt här också, blingbling är alltid snyggt enligt mig ^^
Dock har en eller två pärlor lossnat från mitt rosa då Pen kliade(?) sig mot ett hinderstöd och jag tänkte inte på att hon tröck pannbandet mot men annars är det fortfarande helt och fint!

/Elin

Positivt och negativt?

Är det något vi kan förändra på bloggen? Isåfall vad?

Eller är ni nöjda med den som den är? :)

/Elin


Påsklov!

Fick mitt efterlängtade påsklov idag, slutade 10.45 fast vi skulle ha slutat 11.50 men man orkade inte vara kvar bara för att vänta till lunchen ;)
Idag påbörjade vi en bit på inspelningen av filmen jag, Fanny och Sofie ska göra på spanskan, det var PINSAMT.
Skriver inte vad vi gjorde för det blir bara tråkigt för er, hehe.

Imorgon ska jag följa med Sara till stallet och fota henne när hon rider Blue, lär inte lägga upp några bilder då jag antar att det är hennes kamera vi ska fota med. Fast kanske drar med min också, vi får se!

Skulle ni vilja ha lite nyare bilder på Pen som inte är vintriga?

Höstbild från 2010.


/Elin

Meddelande från Sara.

Ni vet att Sara inte har bloggat på ett tag kanske?
Det beror på att hennes dator har gått sönder, hon har just nu ingen tillgång till någon annan dator men när hon får det så kommer hon att blogga :)
Men bara så ni vet varför hon inte bloggar. Så ni får dras med mig tills vidare ;)

/Elin


Dagens ridpass

Idag var det hoppträning som gällde, så jag trodde fel.
Gick faktist bättre än vad jag trodde det skulle göra! Vi tränade på att ha formen hela tiden, även över hindret.
Hoppade studs, cavaletti och hinder med bom före och efter.
Det var jobbigt för både häst och ryttare idag skulle jag tro ;) Men roligt! Jag är nöjd med formen även om den kan bli djupare, men har inte tränat så mycket på just att ha formen över hindret eftersom jag är så rädd att störa henne i hoppet (hehe).

Pen tyckte iallfall att studsen var rolig tror jag även om det är jobbigt, för hon hade bra framåtbjudning mot dom :)



/ Elin

Johannagrant.shapemeup.se

Det var ju Johanna som vann den lilla tävlingen och tänkte skriva lite kort om vad jag tycker om hennes blogg!

Har följt hennes blogg ett tag nu, började följa den på blogg.se och sen fortsatt jag när hon bytte till shapemeup.
Jag har alltid gillat hennes jättejättesnygga designer. Uppdateringen på hennes blogg är bra, dessutom har hon ju en väldigt snygg ponny - Chaboukie! :)
Hennes outfits är ju inte tokiga dom heller, gillar att hon lägger upp ganska mycket outfits och sånt. Inläggen är ofta intressanta att läsa!

Den här bloggen kom jag nog INTE sluta följa på ett långt tag, det är roligt att läsa hur dom utvecklas tillsammans!

/ Elin

Gillas

Man blir glad av alla kommentarer som ramlar in här på våran blogg!
Den här bloggen är väl den sista man skulle hitta av alla bloggar men ändå verkar många har hittat hit, spelar ingen roll vad det är för kommentarer. För alla kommentarer betyder ju att någon har hittat hit! ;)

Tack till er som tar er tid att kommentera när ni är här! :D

/Elin


Träning idag

Idag är det dressyrträning tror jag, vi missade en hoppträning förra gången som vi skulle ta igen men det spelar ingen större roll om det blir hoppning eller dressyr.
Det är jätteskönt att det är ljust ute till minst 21.00, nu slipper vi rida när det är kolsvart ute!
Jag ska blogga när jag kommer hem och tänkte ta och skriva inlägget om den vinnande bloggen då :)

Bjuder på en 4 års gammal bild på Sara och mig ;) Första ridlägret på Pen!


/Elin


Mini tävlingen avslutad!

Mini tävlingen är nu avslutad eftersom 1 person svarade rätt ganska snabbt ;)
Rätt svar var, scapa schbrak! Först att svara rätt var Johanna Grant (namnet är länkat), Grattis!
Kommer att länka bloggen i ett eget inlägg sen igen och skriva vad jag tycker om den :)

Är på ganska bra humör så nu länker jag den andra personen som gissade rätt!
Anna Staaf Grattis :)

orginalbilden.


/Elin


Mini tävling

Vad är det som gömmer sig på bilden?
Första personen som gissar rätt eller är närmast får en länkning i ett eget inlägg + en text om vad jag tycker om bloggen :)



/ Elin

Ny header igen.

Gjorde en ny header, då den andra kändes väldigt liten men den här känns istället VÄLDIGT stor menmen.
Det ser lite bättre ut nu, fast det är väl innehållet som räknas? ;)



/Elin

Menyn har hoppat ner

Jag ser att menyn har hoppat ner på bloggen, vet inte vad jag har gjort för att den ska ha blivit så men ska försöka fixa det imorgon, hinner inte nu tyvärr.
Antar att den har hoppat ner för er också?

/Elin

Morgondagen

Imorngon så kommer jag inte att kunna uppdatera något då jag är upptagen i princip hela dagen. Först är det skola sen birsta för att kolla på lite kläder och senare på kvällen så kommer min brorsa hem, så vill inte sitta vid datorn då :) Bara så ni vet varför jag inte skriver något imorgon.
/Sara

trött

Har inget att skriva om just nu, eftersom att jag varken har varit i stallet på senaste tiden eller gjort något annat intressant. Men denhär veckan så kommer jag försöka att skriva fler inlägg, då jag kommer att vara i stallet onsdag-söndag :) Jag har ju nämnt att jag brukar få hjälpa till med Blue, en häst som står uppstallad i Kovland. Eller så var det inte här jag skrev om det. Men ialla fall så ska hon som äger honom åka bort fredag till söndag och då får jag rida och pyssla med honom dom dagarna :) Vilket jag såklart tycker är jättekul, Blue är en mysig häst. Dock så kan han vara lite tittig och jag vet inte hur han reagerar nu när det inte är en massa snö som skymmer. Men tror att det kommer gå bra :) Lite synd är det dock att är jag kan rida med Elin och er andra så är vi inte full grupp. Men men det kommer fler gånger ;)

Idag fick vi en ganska slapp dag på skolan. Är många lärare som är sjuka just nu så istället för att ringa efter vikarier så fick vi se på film med sva-eleverna :) Vi såg I rymden finns inga känslor, och den var faktiskt ganska bra. Lite smårolig här och var :)
Har varit så trött mest hela dagen så orkar inte tänka efter något bra att skriva om. Men det kommer så småningom, är fortfarande lite ovan att blogga så mycket eftersom att jag knappt skrev nått på min gamla blogg, så kanske blir lite udda inlägg ett tag tills jag kommit igång :)

Föresten, är det någon som kan ge försag på olika övningar som jag kan göra i helgen tillsammans med Blue? Skulle vara väldigt tacksam då jag oftast inte vet vad jag ska göra :)

 Bild på Blue :) Inte jag som fotat.

/Sara

Liten och jobbig

Jag bor granne med en hund som skäller HÖGT och det är inte en bamsing till hund heller utan är kanske 40 cm hög?
Men nog gör den sig hörd gott och väl, och speciellt jättegullig tycker jag inte heller den är men det är bara jag..
Vet inte säkert vad hunden heter men har svagt hört något liknande med Chica, någon som är bra på hundar kanske kan se vilken ras det är?



När hunden inte skäller ser den ut såhär:


/Elin

Nya designen

Den blev kanske inte så bra men bättre än den förra, bilden blev mindre än vad jag trodde den skulle bli.
Vad tycker ni den här eller den första? :)


vs


/ Elin

Man ser lite skillnad.

Igår kväll kollade jag på gamla ridfilmer, såg bland annat en tävling för 3 år sedan på ett ridläger, jag var inte speciellt duktig.
Är inte duktig nu heller men jag är bättre än då ;) Jag minns när jag såg filmen att jag inte vågade galoppera mot första hindret, ville alltid trava mot och låta Pen ta galopp ett språng innan. För att inte riskera att det skulle gå för fort ( ingen risk ).
Plus att jag hade lite för korta läder och gummiband.
Ni får en väldigt charmig bild från ridlägret 2007, var fast klistrad i sadeln tror jag haha ;)


Nu vill jag helst galoppera mot hindret eftersom jag tycker att det är lite lättare att känna hur stort eller långt hästen kommer att hoppa.
Har nu längt mina läder och hoppar inte med gummiband utan har bytt det till martingal, haha. Fast har inte haft martingalen så jättelänge.
Fast nu har jag i stället börjat plocka tyglar, när jag hoppar så blir dom kortare och kortare. Tror jag har slutat lite grann med det men gör det fortfarande ibland, måste sluta helt med det och bra korta om det blir nödvändigt!
Sen min blick är på helt fel ställe, men det kan nog också tränas upp.

Bild från 2011..


Liiiiite skillnad kan man väl se?

/ Elin

Dagens ridpass

Jag red ett ganska kort ridpass idag då Pen var ensam ponny på ridplanen och hon blir så spänd och tittig.
Fanny hjälpte mig från marken och sa vad jag skulle göra. Hennes hjälp är alltid jättebra för mig.
Pen var ganska spänd i början, hon hade lite "stötigare" steg och gick ovanligt fort framåt. Men efter några volter och ställningar till höger och vänster så blev hon bättre.

Fortast gick det i galoppen och traven när jag red lätt ;)
Är ändå nöjd för hon gjorde ändå det jag bad henne om utan att krånga, trodde hon skulle var mer tittig och mer spänd med tanke på att hon sällan går själv. Men fick till och med form på henne!


/ Elin


Ny design på gång!

Jag ska snart ordna en ny design till den här bloggen eller snarare header men säger design.
Tänkte faktist ta och fixa den idag när jag kommer hem, har en idé om hur den ska se ut! Har nämnligen fått den från en gammal blogg som ligger nere just nu.

Jag hoppas iallafall att mina tankar om designen kan bli som jag tänkt, annars får jag väl tänka ut något nytt ;)

Den ska iallafall inte se ut såhär!

/Elin


Diss.

Jag dissar dom här hovkratsarna!
Dom är inte speciellt hållbara, visst jag hade haft min ett antal år men den var inte alls rostig eller så. Men den klarade inte av snö...nu i vinter så blev den väldigt "svag" då själva kratsen blev spikrak istället för böjd och man var tvungen att böja tillbaka den vilket ledde till att den tillslut gick av.

Så nu tänker jag hålla mig till hovkratsar med bara en metallgrej och inte med en borste, för dom håller mycket bättre och böjer inte på sig för "lite" snö ;)

/ Elin


Dressyren

Ja, som sagt så var det dressyrtävling igår som Elin skrev om :)
Gick väl sisådär för mig, men är ändå nöjd. Rider oftast med det träns som hon brukar ha, när jag rider henne men igår så red jag med ett annat bara för att se om det fungerade bättre. Och visst gjorde det det, var nog bara jag som kände mig ovan. Hon var inte lika 'slängig' med huvudet utan var lungnare och rätt så mycket mjukare i munnen. Hon verkar trivas bra med ett tvådelat vanligt tränsbett, i vanliga fall så har hon ett tvådelat pessoabett då hon kan bli pigg och stark med de mindre.
Igår lyssnade hon dock mindre än vanligt för skänkeln, men man har inte bra dagar jämt eller hur? ;)
Tänkte testa att rida med sporrar någon gång då hon blir smått hetsig när man har spö. Men igentligen bryr jag mig inte så mycket längre vilken placering vi får, bara jag får rida henne :) Oj, just ja kanske ska tala om vem jag red också, glömde bort det helt. Jag red då alltså min lilla ärta, Sweet Pea. Vi slutade på sista plats, men är glad ändå ;) hon gör sitt bästa då dressyr inte är det roligaste hon vet ^^

Lite info om henne:

Namn: Sweet Pea (kallas Ärtan)
Född: 1985 (26 år gammal)
Kategori: D
Färg: Pärlvit
Import Irland
Ägare: Ridskolan

Stamtavlan vet jag inget annat om än att hon är e. Silko xx

Bild på mig och Ärtan från i somras :)

Torsdagens lektion

Nu tänkte jag skriva om torsdagens lektion och om tävlingen igår, eftersom att det aldrig blev av förut ;)

I torsdags så red jag då alltså på Sarah. Och den gick väl sådär, helt ok i vänster varv men i höger så sprang hon på tvären och ville inte gå förbi ena kortsidan. Gick väl lite bättre när jag följde efter den framför, men hon var fortfarande spänd. Under lektionen så varvade vi med slalom och sidförflyttning med volt. Hon var lite motsträvig från början men mot slutet gick det bättre. Har dock en känsla av att jag inte är en så bra ryttare för henne, då jag hoppar till för minsta lilla nu när jag vet hur hon är. Och att jag gör det blir ju inte bättre för Sarah, då hon blir ännu mer tittig. Men gör så gott jag kan för att inte vara så feg när jag rider henne ;) Hon är trots allt en ganska härlig ponny :)

Bild i repris.

/Sara

Hoppning eller dressyr?

Vad tycker ni är roligast? hoppning eller dressyr? :)

/ Elin

Test om bloglovin

Försöker ta kontroll över våran blogg men förstår inte riktigt hur, det står att man ska klistra in länken nedan i ett inlägg. Men förstår inte hur det ska hjälpa? Gud vad jag känner mig korkad..
Men är det någon som förstår så får den gärna hjälpa mig ;)
Följ min blogg med bloglovin


/Elin

Ponnyakuten 1 på DVD

Nu finns Ponnyakuten 1 ute på DVD. Tror den kom ut för ett tag sen, så är ni sugna på att köpa den så passa på nu då ;)
Antar att alla redan visste om att den finns ute nu.

/Elin


Dagens ridpass

Idag var det riktigt vårväder, varmt och skönt. Blev varmt att rida i jacka men ville inte ta av mig den då jag hade den fulaste tröjan på mig ;)
Men till saken nu....
Idag var jag koncentrerad på formen med Pen och få henne framåt med mjuka hjälper.
Först var hon ganska seg och stum i munnen men efter att jag värmt upp och började jobba med henne så lossnade det, då blev hon nästan över mjuk.
Jag var nöjd med formen för hon sökte sig neråt, i alla gångaret dock var galoppen mest krånglig.

Men jag är nöjd över dagens arbete, hon gjorde sitt bästa. Något som jag har märkt är att Pen har fått en snabbare skritt än vad hon hade förut. Den kan fortfarande bli mer framåt men den har blivit bättre!
Förut gick sniglar om henne men nu har hon faktist fått lite eld i baken och går fortare ;)



/ Elin

rubrik

Visste inte riktigt vad jag skulle kalla detta lilla inlägg, men tänkte bara titta in en snabbis och säga att jag inte kommer att lägga upp några inlägg förens imorgon. Har haft ganska fullt upp hela kvällen så känner ingen stor lust att sätta mig och skriva just nu, plus att jag är väldigt trött.
Tänkte blogga mycket imorgon, eller iallafall försöka göra det :) känns inte som om jag uppdaterar så särskilt mycket, är mest Elin som gör det. Men ska bättra mig, det lovar jag :)

Sara

Trött på blogglivet?

Jag har just nu tröttnat på att blogga, har inga idéer eller något. Mina inlägg känns meningslösa och just nu bloggar jag bara för att ha uppdatering. Trots 0 läsare och kommentarer.
Kommer nog bara blogga när jag har lust, tills jag får tillbaka bloggandan.

/Elin

dagens ridpass

Var dressyrtävling idag och hade redan räknat ut vilken procent jag skulle få och hur det skulle gå.
Dock slutade jag på en bättre placering än vad jag trodde jag skulle göra.

Pen var seg och lyssnade inte på mig när jag red programmet så då blev jag hård och då blir hon ännu mer döv.
Så det blev en pannkaka av det. När hon väl hade form så störde jag henne och då försvann den.
Ingen idé att skriva mer för det kommer bara negativ text, ska rida imorgon så får hoppas det går bättre då :)

Bild i repris då bilduppladdaren krånglar...


/ Elin

Vila i frid farmor

Idag var det begravning för min farmor...
Vila i frid älskade farmor<3

/Elin

Dagen

Har haft studiedag idag så passade på att vara ute i det fina vädret och fotografera lite grann. Mest på en översvämmad bäck. Dock har jag inte orkat ladda över bilderna men när jag gör det så lägger jag upp några här :)
Men de flesta blev verkligen inte bra.

Har inte så mycket att skriva om just nu, men ska rida lite senare idag och sen är det tävling imorgon kväll så då tänkte jag lägga upp vad vi tränade på ikväll och hur det går på tävlingen imorn :)
Tror, eller vet redan vem jag kommer att få rida ikväll. Och jag hoppas att hon är på bra humör, för jag vill inte åka i backen igen x) Andra gången jag red henne så flög hon i luften och jag var inte riktigt beredd så ramlade av och slog i vänster sida. Men gick lyckligtvis bra, inga brutna ben eller liknande ;) men gick rätt så bra förra veckan så hoppas på att det går lika bra ikväll :)

Lite info om lilla ponnyn:

Sarah
F. 2005
irländsk connemara




/Sara

Dagens ridpass

Tränade på att vara stilla och mjuk med skänkeln precis som jag sa. Fungerade ganska bra idag, lyssnade rätt bra. Jag har som sagt en dålig vana att sitta och peta hela tiden även när jag får reaktion men idag när jag faktist gav henne en chans att förstå och gå framåt så gick det bättre då kunde jag sen bara trycka lite så gick hon framåt.
Känns bra när man faktist får resultat! På slutet hoppade jag litegrann på 50cm hinder kanske. Förskte få henne eftergiven. Fungerade bra, idag var ett ganska lyckat ridpass som jag är nöjd med :)



Elin

ingen träning

Idag är det självständig ridning sm gäller då våran träning blev inställd. Hade tänkt träna vidare på det jag måste bli bättre på och det vill säga - våga låta skänkeln vara stilla och få Pen att förstå den tydligare än vad hon gör nu.
Alltså en dressyrlektion, får se om jag hoppar något. Tror inte jag gör det men skulle även behöva träna hoppning.

Kommer hem vid 21 tiden och då hinner jag sätta mig här och blogga om ridpasset :) Har ni några önskemål om vad vi ska blogga om så får ni jättegärna komma med förslag!


Bild sen i somras(?), har 3 likadana bilder men bara den med övertäckt ansikte gick att ladda upp, konstigt.

/ Elin

Dagens lektion

Normalt sett så rider jag på onsdagar i Kovland, men denhär veckan så ställdes den lektionen in så jag fick rida idag istället. Kom dit ungefär kvart i sex, vilket då tydligen var ganska tidigt jämfört med vad de andra i den gruppen brukar komma. Så fick stå där och vänta ett bra tag innan resten kom. Hästarna delades ut och jag valde att rida Ärtan, då jag inte brukar få rida henne så ofta. När vi var påväg in med hästarna så var det någon som ropade till, och Melwin kom springandes. Gick lyckligtvis bra och han gick självmant in i boxen sin :) Tur att hästarna där är så snälla ;)
Ärtan har väldigt lång och tjock vinterpäls, så hon fäller mycket vilket resulterar i ett vitt golv och en vit Sara.
Haha oj var menat att jag skulle skriva om lektionen ;)
Det var en bra lektion. Ärtan var på lite bushumör, så hon kollade på saker och var väldigt framåt. Men det var bara roligt, hon brukar inte vara så :)
Vi red lite skänkelvikningar och gjorde några framdelsvändningar sen började vi med en liten hoppövning som jag har försökt rita upp.
Men verkar som om bilduppladdningen krånglar även för mig, skumt den fungerade ju nyss?

Aja, kan försöka beskriva hur vi gjorde istället.
Först skulle vi trava över några cavaletti, sen skulle vi bibehålla traven och travhoppa ett litet kryss med en bom framför. När vi gjort det två gånger var så la hon till ett hinder som vi skulle komma på i galopp efter krysset. Gick väl ganska bra, dock så ville Ärtan galoppera över cavalettin vilket jag inte tillät så hon trasslade ihop benen eller vad hon nu gjorde och det tog stopp mitt i. Andra gången gick det bättre, och då kändes det riktigt bra till och med.
Efterhand så byggdes det på med ett till hinder som man kom på genom en ganska kort sväng efter räcket.
Övningen gick ut på att bibehålla ett bra tempo hela tiden. Tyckte att den var ganska bra, den passade Ärtan väldigt bra då svängarna gjorde att hon blev tvungen att samla upp sig lite.
Ska försöka att lägga upp en bild på den någon dag när det fungerar.

Tror inte att jag har så mycket mer att säga just nu. Blev inte världens bästa inlägg, men blev iallafall något :)

 Bjuder på en bild när jag hoppade med Ärtan i vintras :) Är för lat för att redigera och beskära den ^^ 

 En bild på lilla Melwin :) osäker på om han stavas med w eller vanligt v.

/Sara


Liten presentation

Tänkte presentera mig själv lite grann eftersom att jag haft en egen blogg som nog inte många har vetat om ;) Där har jag varit ganska oaktiv, men ska försöka bli bättre på att uppdatera här iallafall. Tror det är roligare att blogga med någon :)

Det är då alltså jag som är Sara. Jag har i princip varit och hållt på med hästar i hela mitt liv, då mamma hade häst när jag var liten. Men jag började rida på ridskola i oktober 2003, och då var det på Svarta hingsten. Jag har alltid gillat hästar och tror nog att jag alltid kommer att göra det :)
Jag har väldigt svårt för att säga positiva saker om mig själv, tex som vad jag är bra på och sådant. Men ska försöka att inte vara alltför negativ ;)
Jag är oftast ganska snäll, och väldigt väldigt tyst av mig, men om jag är med mina vänner så är jag inte lika tystlåten. Något jag ogillar är stora folksamlingar, till exempel på skolan.
Jag blir inte arg så ofta, men när jag väl blir det så är det rejält. Då är jag inte rolig att vara med, men som sagt så händer det inte ofta ;)

Jag har haft många favorithästar, men dom 2 som jag fastnade mest för var nog Dakir ox och Sweet Pea. Dock tog det ett bra tag innan jag lärde mig att faktiskt tycka om Ärtan som hon kallas. Var väl lite rädd för henne i början då jag tyckte att hon var alldeles för pigg och stark, men nu tycker jag bara att hon är härlig. Antar att det är för att jag blivit lite mer säker i ridningen jämfört med för några år sedan.
Dakir ox var min absoluta favorit, det fanns ingen lika bra som honom. Han var bäst enligt mig helt enkelt. Han var ett brunt arabiskt fullblod, en D-ponny, som passade alla. Kanske inte på vintern då han kunde tända till och fara iväg då och då bara för att han tyckte det var roligt :) Tyvärr så finns han inte längre, men vet att han har det bra var han än är :)

Sweet Pea är min nuvarande favorit. Hon är väldigt pigg trots att hon är så gammal, så i hoppningen iallafall så märks det inte ofta att hon faktiskt är 26 år. Men tänkte skriva lite mera info om de hästar jag brukar rida, både på svarta hingsten och i Timrå.

 Bild på Ärtan.
Foto: Elin :)

Elin och Dakirs Pen

Elin heter jag då som gillar förutom hästar att fotgrafera, då är det väl djur och människor som jag gillar att fota, en av mina kompisar brukar få vara fotomodell ;)
Vad ska man skriva här?


Nu lite information om lilla Pen.

Pen är ett litet sto som älskar att bli ompysslad och äta (haha). Hon gör alltid sitt bästa i ridningen.
Jag har just nu Pen på halvfoder och hon går i ridskolan 2-3 ggr i veckan. Vi har hitills startat en lokal dressyr där vi red igenom LB:1 och LC:1 och en lokal hopp LD.





Favorit i repris

Jag har många bilder som jag gillar på Pen, bland mina favorit finns 2 bilder som min kompis Anna har fotat och dom är verkligen jättefina!
Men om jag ska plocka ut någon bild som jag själv har fotat så tror jag det blir den här:
Ni har sett den 100 gånger förut men tycker hon är så söt på den!


/Elin

färgade stibyglar

Vad tycker ni om färgade stigbyglar?

Jag tycker att det är rätt snyggt att ha färgade stigbyglar, vill man matcha till 100% är det väl nästan klart att ha stigbyglar som inte bara är metall.
Sen ser det "roligare" ut när man har det, mer färger. Dock tycker jag det är snyggast att ha det om man hopptävlar eller bara rider allround. När man rider dressyr ska det vara stilrent och mer prydligt så då tycker inte jag det är lika fint att ha färgade men i hoppningen så ser det inte alls konstigt ut.

Men det här är bara min åsikt ;)


Elin

Hemma från shoppingen

Nu är jag hemma, eller har varit det ett tag men har försökt sätta på det nya objektivet jag köpte, fick på mitt gamla men inte det nya men tillslut gick det!
Färgen på bilderna från det nya objektivet var lite halv taskigt men fick med en sån där ljus manick så antar att den ska hjälpa till att fånga in färger ;)
Dessutom köpte jag ett par byxor som har högmidja, har letat efter såna och äntligen hittade jag ett par på Vero Moda.
Fotade det jag köpte så tänkte visa er här :


Provade dessutom det nya objektivet när jag väl fått på det och här är en av bilderna.


/ Elin


Måndag 11/4

Tänk att det redan är den 11 april, okej ett tag kvar till maj men känns som det har gått fort ändå. Nyss längtade jag till Sportlovet och nu längtar jag tills Påsklovet som faktist börjar snart!
Längtar till sommarlovet..

Nog om det var inte precis det jag skulle skriva om. Ska snart åka och shoppa med mamma, får jag med mig något så får ni antaligen se det senare, har nästan inget plugg alls bara en svenska uppgift och matteläxa.
Ska kika på ett objektiv tror jag som jag kan ha under Falsterbo ;) Mitt är på tok för kort för att kunna fota bra närbilder.

P.S. Måste nog fixa namnskyltar annars får ni svårt att se vilka inlägg som är mina eller Saras.D.S



/Elin

Första inlägget

Välkommen till Norrlandsekipagens blogg!
Jag Elin kommer från Horzeandriders bloggen och vissa av er vet redan vem jag är. Men nu har jag börjat blogga med en ny person, nämnligen Sara. Ni kanske inte känner henne så väl om ni inte läst hennes blogg?
Men hon får själv berätta om sig.
Men vill ni att jag skriver information om mig med så kan det ordnas :) Jag hoppas ni kan trivas lika bra här som på Horzeandriders!


Välkommen till vår nya blogg!

.

RSS 2.0