Inga idéer

Har inte så mycket att skriva om, och att bara skriva om samma sak hela tiden känns inte så roligt. Känner att jag vill ta vara på tiden och prioritera annat före datorn och bloggandet, men kommer självklart att fortsätta här :) Har tagit en paus som ni antagligen har märkt, och den kommer troligtvis att fortsätta ett litet tag till. När sommarlovet börjar kommer jag inte att ha så mycket att göra så då ska jag försöka att blogga :)
Tror att jag kommer att lägga upp många bilder framöver då jag kanske följer med och fotar på onsdagsträningarna under lovet när jag nu inte kommer att rida. Kommer självklart att vara annat också men lutar mest åt det hållet.
Var tänkt att jag skulle lagt upp lite bilder från en tävling för någon vecka sedan, men dels på grund av nått som hände då och att jag inte haft ork så blev det inte av. Men så fort jag kan ta mig tid så kommer dem :) Och i tidigare inlägg har jag skrivit om att jag ska lägga upp filmer från olika saker, det kommer inte att bli av.




/Sara

Noll insipration

Ibland känner jag för att starta en blogg som inte är hästrelaterad då jag skulle kunna ha mer uppdatering eftersom jag bara är på stallet 3 dagar i veckan.
Men är antagligen på tok för lat för att fixa en...:p

/ Elin


Bara några veckor kvar!


 

/Elin


Dagens ridpass

Red idag istället, var minst lika fint väder idag som igår!
Pen blev spänd när Celinn gick därifrån trots att hon hade sällskap av Princess...hon gick fort framåt, speciellt i galoppen men det var inte framåt för att hon var positiv utan spänd och hon var ganska hård i munnen, ville helst bara springa på.

Men ville ändå försöka göra det jag tänkt, försökte göra olika tempon i galoppen och ja det var svårt.
Tycker ändå att Pen ska lära sig att vara själv på ridplanen för hon kan ju inte hålla på att bli spänd bara för att en annan ponny lämnar banan..

Pen igår, hon får alltid såna här "veck" i huden på sommaren/våren när hon vrider på huvudet :p

/Elin

Sol och värme!

Red inte igår då jag hade feber på morgonen (är lite förkyld) så då passade jag på att fota hästarna i stället!




Fi-Fi är dräktig om ni undrar varför hon är så tjock ;) Det är inte pga gräs hehe.

/Elin


Trött på bloggen

Jag är trött på att blogga just nu, ingen liten gnista eller något ens.
Vill ibland bara sluta totalt med att blogga, känns så meningslöst och tråkigt...Inte ens dagens ridpass är roligt längre. Därav den usla uppdateringen, ni får förlåta mig!


Hejdå så länge, ha det bra! :)

/Elin


Dagens hoppträning

Idag tränade vi banhoppning och jag hoppade 80cm, gick RIKTIGT bra!
Först var Pen seg och kändes tung men sen när vi började komma igång och hoppa så blev hon liite piggare.
Vi började men "höjdhoppning", jag vet inte hur högt jag hoppade sista gången men kanske 95cm eller 1m? Kändes ganska högt, flög liksom ur sadeln nästan haha ;)

Men det jag mest är nöjd med är banhoppningen, hon hade bra framåtbjudning hoppade fina språng!
Det var första gången jag hoppade 80cm sen ridlägret då jag vägrade på nästan alla hinder 2 gånger, men idag hoppade hon som en klippa, dock sprang hon förbi på tre kombinationen 2 gånger men har inte hoppade det så mycket.
Idag hoppade jag och Pen för första gången en riktig vattenmatta, hon var tveksam först men sen hoppade hon fint över utan att vara spänd.


Pen är verkligen en underbar ponny med mycket kapacitet! ^^

/Elin


Charmigt Pen



Hon visar sina tänder till Sara ;)

/Elin

Före och efter bild

Är lite sent ute med dom här bilderna men har inte haft med kameran för ens igår ;)
Men här har ni före och efterbild på hur det blev när jag klippte Pens man, var första gången jag klippte Pens man eller någon hästs man.

Före: Hittade ingen jättebra bild så den här får duga. ( bild från 22/4)


Efter: Bild från igår. (beskuren bild)

Va tycks? Visst ser hon mycket sötare/ponnyaktigare ut i kort man? ^^ Det tycker iallafal jag, haha.

/Elin


Dagens regniga ridpass

Det spöregnade när vi skulle rida idag, räckte att gå ut genom dörren också var sadeln rätt blöt.
Pen var pigg idag, hon kunde inte stå stilla när jag skulle sitta upp och gick ovanligt fort, hon skulle gå upp i baken på Dessie, haha.
Red inte alls länge då både häst och ryttare var dyngsura så travade och skrittade lite grann och sedan avslutade vi med en kort tur ut i skogen där det inte regnade lika mycket.
Efter ridpasset var det bara att ställa sig och putsa sadel och träns ;)



/Elin


Dressyrtävlingen på Pen

Den gick jättebra! Pen var verkligen avslappnad, mjuk och lyhörd, trodde hon skulle vara spänd och hård i munnen som vanligt men idag visade hon verkligen sin bästa sida :D
Trots inget spö eller sporrar så lyssnade hon hur bra sm helst på min skänklar och hade formen större delen av programmet.
Är verkligen jättenöjd! Bara för att göra den stunden ännu bättre så vann jag faktist ;)
Trodde aldrig att jag skulle vara nöjd efter en dressyrtävlingn men idag så kom den dagen! Fick tyvärr inga bilder men dock tog jag bilder på andra.

Bjuder på 3 stycken bilder på Ärtan och Pen.

Sara och Ärtan, dock kom inte Sara med på hela kortet.



/Elin

Onsdagens ridpass

Vi tränade på medellinjen, skulle rida rakt, göra halt och sen fram igen. Det gjorde vi i trav och galopp - kan säga att galoppen var svårast! Pen blev lite springig.
Vi red även förvänd galopp, klarade det första gången sen blev hon pigg och fick korsgalopp. Men är nöjd för hon kändes mjuk i munnen och behöll formen (i skritten iaf) trots att jag lättade lite grann på tyglarna.
Sen lyssnade hon ovanligt bra för mina skänklar, kände det speciellt när jag skulle ta galopp från halt, visst hon skrittade något steg men jag har nästan aldrig tränat på att ta galopp från halt så är nöjd med det jag fick ;)


Beskuren bild från förra årets lokala dressyrtävling, kan säga att det gick mindre bra ;)
Har dessutom gjort lite bättre färg på bilden, den såg så suddig ut hehe.

/Elin

Gårdagens dressyrträning

Vi tränade på att rida rakt på medellinjen och att kunna göra halt från olika gångarter. Och i slutet tränade vi förvänd galopp på serpentiner.
För en gångs skull så kände jag mig nöjd med hur han gick och hur lektionen gick. Kände verkligen att det vi gjorde gav resultat för Monthy blev mycket mjukare och den rätta formen som vi haft svårt med kom. Kunde riktigt känna hur han höjde ryggen och arbetade genom hela kroppen. Får hoppas att det inte bara var en engångsgrej att han gick så fint som han gjorde :)
Har ingen film och ingen ork att rita upp det vi gjorde ;)


/Sara


Hoppning med Sarah

Torsdag förra veckan så var det hoppning i Timrå på lektionen och jag hade då såklart Sarah. Jag trodde att det inte skulle gå så bra, tänkte typ att hon lär säkert hoppa lite så som unghästar brukar göra från början. Att hon skulle stanna och tveka och inte vilja hoppa. Men där fick jag helt fel, efter första lilla hoppet så blev jag ganska chockad för att hon hoppade hur bra som helst. Tvekade inte ett dugg och det kändes att hon verkligen tyckte om det och bjöd mot.
Har försökt göra en bild på hur vi hoppade:
   

Vet inte om det syns så mycket men tror att ni fattar :)

Har några filmer också, och dom kommer strax, ska bara fixa så att jag kan lägga upp dom.

/Sara


Gårdagens ridpass

Tränade på övningen som vi fick i tips igår, den var faktist bra och hjälpte mig att få till en bättre öppna och sluta eftersom hästen redan är forman och ställd inåt.
Så mina öppnor och slutor blev ganska bra kändes det som, ibland kände man större skillnad när man bytte från öppna till sluta och tvärtom och ibland lite mindre. Men jag har inte koncentrerat mig så mycket på öppna och sluta för ens nu så är nöjd med det lilla jag kan få.

Pen blev lite pigg på slutet och ville helst gå upp med huvudet, hon blev springig. Men hon gick till normal takt igen efter ett varv ungefär.
Övade även övergångar, hon vill gärna ta upp huvudet men det har blivit bättre.



/Elin


Krångel på blogg.se

Alla som har blogg.se hade blogg problem igår...det blev error när man försökte publicera inlägg.
Igår hade jag velat blogga mer eftersom statistiken låg på en mycket högre siffra än vad den brukar, men var tvungen att göra dom som besökte bloggen besvikna.

Men nu verkar allt vara som vanligt igen!

/Elin

Dagens ridpass

Pen hade lite blandat humör idag, först var hon normal sen blev hon pigg/spänd och sen gick hon till lite seg nästan och tillbaka till normal sen.
Fick ett tips om en övning man kan rida för att få hästen framme för hjälperna, man formar i hörnen, rider öppna en bit på långsidan, sen ut i skänkelvikning till kanske lite innan medellinjen och sedan rakt fram i ökad skritt/trav/galopp.

Testade den övningen och den var ganska roligt faktist, Pen lyssnade bra på mina skänklar idag, dock har jag lite svårt att få till en bra öppna/sluta.


/Elin


Dålig uppdatering idag

Bloggen kanske inte har tiptop uppdatering men den kommer antaligen vara ännu sämre idag!
Ridningen och kompis/-ar prioriterar jag före bloggen så idag lär inte jag uppdatera så mycket, kan hända att jag hinner slänga ihop ett inlägg när jag kommer hem vid 16-17 tiden ;)


Försökte mig på en ny header men den idén sprack när headern var väldigt för liten, det såg ganska konstigt ut..

/Elin

Åskit om killar som rider.

För någon dag sen i skolan så satt några killar och snackade skit om en kille som red, eller dom kollade på bilder och började säga att det är bögt att rida.
Det är så fel!

Vem säger att ridningen är en tjejsport? Det är minst lika många killar som rider som tjejer, om man tänker efter så ser man lika ofta killar som tjejer inom ridsporten, speciellt på den högre nivån - Världscup nivå osv.
Varför skulle inte en kille kunna få rida egentligen? Vad gör ridsporten så tjejig enligt vissa?
Jag förstår inte, vad är det som är så fel med att en kille rider?

Det jag irriterar mig på är att dom som inte gillar hästar verkar tro att killar är bögar bara för att dom rider, så det betyder att vi tjejer är lesbiska då eller?
Hur kommer det sig att en tjej inte blir mobbad för att spela fotboll? Det är exakt samma sak som att en kille rider!

Alla behöver inte gilla hästar och rida men ska man för det sitta och mobba alla andra hästmänniskor?
Håll er till eran hobby och låt oss hästmänniskor göra det också utan alla era fördomar!

Vad tycker ni?


(Bild från google)

/Elin


Hoppträningen med Pen 4/5

Vi tränade på att stå i lättsits och på bana och omhoppning.
Vi började med att rida på volt och "hoppa" över en cavalettibom i trav och galopp. Pen kändes nästan lite halv seg i början, i traven gick det väldigt långsamt (kändes det som).
Sen hoppade vi en bana på 60 cm kanske? Då skulle man stå i lättsits under hela banans gång, gick väl sådär, sjunk ner ibland. Plus att hon tappade lite galopp och vinglade mot ett hinder så hon hoppa ganska mycket för tidigt.

När vi tränade omhoppningsvägar så gick det inte speciellt bra, jag red inte bra, svängde bara med innertygeln och glömde resten av hästen eller vad man ska säga. Min blick är på fel ställe, jag tittar alltid neråt...
Ska träna på att alltid kolla upp. Om jag ska vara ärlig så kollar jag väldigt ofta neråt och då menar jag även när jag går på mina egna ben ;)

Men är nöjd med Pen, hon lyssnade bra på mig och gjorde sitt bästa. Det var jag som gjorde pannkakan.


/ Elin


Hoppträning nästa.

Ska snart åka till stallet och hoppträna, får se hur det går. Vädret är just nu med oss iallafall ;) Det haglade och var kallt och mulet i morse/under dagen men nu är det fint!
Vet inte om jag hinner blogga när jag kommer hem, tror jag hinner men vi får se, ska kanske plugga matte inför provet imorgon så ni ser väl om det dyker upp något inlägg eller inte :)


/Elin


Första Youtube filmen

Här ska ni få se min första film jag la upp på Youtube, den är inte speciellt bra, min gamla kamera hade dålig kvalité inomhus så filmen är rätt "seg" kameran hänger inte med på mina rörelser. Men ni kan nog ändå se va det är för något jag filmat!

Filmen är från min gamla ridskola på ponnyn Mireaux, han blev alltid helt galen på vintrarna och "kastade" av sina ryttare, vet att hästar inte tänker så men ni fattar. Han är nu privatponny så vet inte hur han är nu.

/Elin


Kan inte hålla mig borta

Okej jag kan verkligen inte ta bloggpauser, om jag ska göra det så ska jag inte skriva det på bloggen för då vill jag bara blogga haha.
Men jag är tillbaks tror jag! Dock kommer jag inte blogga mer än nödvändigt och när jag känner för det ;) Det är antagligen då min bloggtorka kommer fram.

Pluggar engelska just nu även om jag kan det ganska bra...Ska åka och kolla på en ny telefon idag, min har fått knas, den måste ha högtalare om jag ska kunna prata med någon i telefon och ena sidan har blivit lös så man kan lyfta upp den och låsa upp telefonen på det sättet (har en uppskjutbar).

Hejdå mobilen? (snart)

/Elin


rubrik

Hinner tyvärr inte skriva något mer nu då jag måste plugga lite och sen ska jag sova ^^

/Sara

Onsdagsträningen

Tänker inte ens skriva om den för allt gick bara dåligt.. Red Monthy som vanligt och han var helt olik vad han brukar vara. Lyssnade inte alls och allt gick bara skit. Okej, kanske är för negativ men jag tyckte inte att det gick bra överhuvudtaget.


/Sara

Förlåt

Ber hemskt mycket om ursäkt för att jag inte har bloggat på väldigt länge. Men jag har mina orsaker och ska försöka ta tag i bloggandet nu framöver :)
Kommer lite inlägg om ridlektionerna och sen kanske det kommer lite annat också. Dock kommer inte allt att komma upp idag då jag har ett prov imorgon som jag pluggar till, vill verkligen inte misslyckas med det provet.

/Sara

Bloggpaus

Jag ska nog bara blogga om "dagens ridpass" ett tag nu, har tröttnat på att blogga och har ingenting att blogga om så för ett tag så lägger jag bara upp "dagens ridpass".

Nu vet ni varför uppdateringen från min sida kan vara dålig, har helt enkelt tappat intresset för bloggandet just nu...
Men känner jag verkligen för att blogga så gör jag nog det men tills vidare så får Sara hålla bloggen uppe :)
Kan tyvärr inte svara på hur lång min paus kommer vara, kanske bara är 2 dagar men kan också vara längre, tror dock inte det men vem vet ;)
Så det här är det sista inlägget på ett tag! Vi hörs kanske på onsdag ^^



/Elin

Snygg Desmond



Hade manuell fokus, det var svårare att hitta perfekta skärpan.

/Elin


Gårdagens ridpass

Tränade öppna och sluta längs långsidorna.
Pen blev lite pigg i slutet så det blev svårare att jobba henne i form eftersom hon blir lite hård i munnen då.
Avslutade ridpasset med några låga språng.
Är nöjd för hon hade ändå formen större delen av ridpasset, dock var det svårt att ha den när jag hoppade eftersom hon var ganska pigg och är då inte lika villig till att jobba.
Men sen när jag travade av henne så var hon i en låg bra form :)



/Elin


RSS 2.0